JellyPages.com

Sunday, June 26, 2011

update sementara

hyeee!! da lama kot aku ta update blog aku ni..mcm2 yang jadi kat aku selama aku ta update status ni...waa!! na cita pun ta tw kat mana na mula...well...nanti bila ku free aku cita k..skang aku nga bz dgn esaiment yang melambak mcm bapak!! pehhhhh..nyampah aku..da cm aku ni keje da...keje melambak lambak...k la..chow luh..nnty dalam 2 or 3 ary7 aku cite ap yang jadi kat aku..k tata! lup u allsssssssss!! muacks!

Thursday, May 12, 2011

cerita bosan2..

assalamualaikum..hellluuu! lama gak ar aku ta jengah blog aku ni..ta de mood plak na tulis...hemmm...na tulis apa ha? ok..memandangkan aku suka tgk gelagat org..so tercetusnya idea dari otakku y amat bernas lagi geliga bak emas sri pinang..(apakah aku ni,merepek je)..aku na cerita tentang gelagat manusia yang aku jumpa selama aku hidup ni..yang paling aku sengal dan aku benci manusia yang suka tiru2 apa kita buat..dalam erti kata lain suka melawan la apa yang kita ada...mcm org beli peti ais,dorang beli lagi besaarrr punya !!! peti ais...pehhh!! gua ckp lu! org cm ni paling gua ta ske...tak salah kalau nak bersaing..but tolong la bersaing secara sihat..mcm bersaing dalam pelajaran ke..bersaing utk menjadi umat yang cemerlang ke..tanpa ada sebarang rasa cemburu...aku ni pun bukan nye baik sgt..tapi aku ta de la..nak lawan2 org..apa yang aku ada da cukup la..asal boleh idop cukup ar kan..hmmm..then..aku paling ta ske org sombong...maksud aku sombong dalam memberi senyuman..wei! tolongla..kalau hang senyum pun tak luak apa pun..kadang2 aku pun kena gak..aku punya la tersengih kat org tu...pas tu org tu boleh lak wat muka tenuk tua kat aku...pehh..berasap aku..aku senyum,senyum la balik..walau tak kenal pun...senyum tu sedekah taw ta? kira dapat pahala la...itu satu peel manusia..ni ada peel manusia yang suka jaga tepi kain org..ok...aku tak nafikan..aku pun kengkadang ada gak gossip2..but ta de la cm hang minah..sibok nak jaja ,kisah org...kat org lain...weyy! apa sengal hang ni minah oiiii!! jaga tepi kain sendiri sudah la minah....lu na jaga tepi kain org wat pe? ta dpt pa pe pun..then...aku paling benci org y main kata2 belakang..weyy..kalau berani meh kata depan2 aku tak mara la..aku bukan jenis mara org...aku cool kot...wakaka..tak ley blah puji diri sendiri....haha..da la..y tu je kot setakat ni aku na tulis..k bye!

Thursday, May 5, 2011

cinta?

assalamualaikum...hari tajuk aku senang ja..CINTA..cinta boleh buat kita rasa mcm naik belon panas..kekkekke..cinta gak boleh wat mcm kita hidu tahi lembu....week!!!cinta boleh buat mcm kita mkn sambal belacan..ohhhoo...mcm lagu je tu...cinta itu suci seperti kain kapan..wowowow..kain kapan bhai...kadang2 cinta itu jugak tak suci mcm air longkang atau loji kumbahan..yek! depend pada kita mcm mana nak corakkan cinta kita..semuanya di tangan kita...tapi kadang2..bila kita terlalu setia dgn cinta..buruk jugak padahnya..kita juga yang akan makan ati..haisshh..kadang2 payah betol la na main game cinta ni..sbb ada dua player..masing2 nak menang..so..payah la..sbb tu selalu kat tengah jalan je cinta tu...haishh..apa la aku merepek petang ni eh?masa saat jatuh cinta tu..manis bukan main...lagi manis dari gula2 kapas..(mak aku panggil halwa rambut habes aku kene bahan dgn mc laa)..bila kita jatuh cinta..adesss...semuanya indah...tgk lembu nmpak comel..bau kambing pun rasa wangi....rasa cm nga dok terbang2..pas tu rasa ada sayap..hik2..best sangat bila di lamun cinta..rasa dunia ni sentiasa tersengih sengih mcm slipor koyak...nengok kak limah pun rasa kiut dan ayu jeee....haaa..penangan jatuh cinta..amek kau!! kalau org2 tua ckp..makan tak kenyang,mandi tak basah? haha...sekarang bukan tak kenyang da..bukan tak basah da..semuanya tunggang terbalik bila jatuh cinta ni..rasa nak senyum je semedang(selalu)..haisshhh..gila2...tapiiii!!! tu bulan pertama dan kedua masa jatuh cinta....bila da na masuk setahun!!!!! pang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





haishhhhh...tgk lembu benci..tgk kambing melluuaaattt!! semuanya melluuaaattt!! pas tu mula la nak merepek kat dunia ni kejam la....gila ke apa? nengok kak limah pun rasa nak sepak je bila putus cinta ni...muka tu da mcm getah sekerap da....apa kene ngene getah sekerap ni? eeeishhh...bila putus cinta..rasa dunia ni gelap umpama sambut hari earthday..huahuahua...sakit mcm kene operAtion bila putus cinta ni....hadusssss....sungguh terok....aku rasa sama hebat penangan jatuh cinta dengan putus cinta..sakit tahap biawak idop!!!
adessss....

mcm ni la cinta...seronok sekejap...je...sedih yang lama....aku rasa kan..kadang2 ta yah la cinta....tapi sunyi...cinta wat sakit aty..ughh!!

Tuesday, May 3, 2011

untuk gonjengku..


assalamualaikum...haiiiii..kali ini aku wat khas kepada gonjengku...ryrynn azman..anak pak azman yang sangat gonjeng..ok..sebenarnya dia tu sengal skit...nyampah aku.haa...ta de la...sje je...ok..dia ni la teman aku...masa aku nangis dia ada..masa aku gelak dia ada...masa aku apa2 suma dia ada la...cepat majok ckit dia tu..eeee...sabor je la..tapi y best...kami gado cm na pown..dia still wat bodo..kalau kat kampus..dia ni mcm mak aku..waktu aku sakit dia la..y teman aku...hik2..g tandas mlm2 dia la jugak muka teman aku...kalau bulan puasa dia la org y gerak aku sahur...aku ngan dia...dia kakak aku ok..sbb dia ni selalu pujuk aku kalau aku majuk....cty sem kali ni aku jarang contact dia..pas tu sengal post kat wall aku..kata aku ta rindu dia..gilaa!!!! rindu la ngok!! haha...setipa kali aku tgk topi y hang belikan tu..kih2...aku ingat hang taw ta..ryrynn..saya sayang kamu..sbb kamu byk jaga saya..walaupun kadang2 kamu tu sengal...kita tak becakap..pas tu ckp balik..semuanya kenangan manis...mmg la hang cepat mara..then aku plak dgn mood aku yang ta ske byk ckp..but u know dear? i love u so much...aku rindu kau ok!!!! mmuuaaahhhxxx...(jgn bangga sgt aku tulis ni untuk kau)hahaha..love u syg.... I LOVE U AZREEN FARHANI AZMAN....U R MY SOUL SISTER!! ALWAYS MISS U..AUWWW..ASAL AKU NA NANGIS NI...

Wednesday, April 27, 2011

tersirat~

assalamualaikum....haishh..hari ni mcm mood nak dgr lagu jiwang2 lak..aku ni mmg terkenal dengan lagu havoc2..lagu happy...jarang la aku na dgr lagu jiwang2 ni..tapi tak taw la..semenjak dua menjak ni rasa mcm di buai perasaan pulak...haiisshh..pulak daa...apa la...kadang2 byk jugak pekdahnya lagu2 ni..bukan apa..selain daripada menjadi halwa telinga kita...boleh juga menenangkan perasaan kita....kadang kala lagu juga menjadi medium bagi nak expresskan perasaan kita terhadap sesuatu or terhadap seseorang yang kita sayang..dan lagu ini juga mempunyai makna tersirat yang boleh mempengaruhi seseorang..kadang2 dok dgq lagu sedih2 kita mungkin akan ingatkan kat seseorang yang kita sayang,kita rindu kan...bila kita rindukan orang tu kita pasti akan dengar lagu jugak..so..lagu ni mmg main byk peranan la dalam hidup kita ni kan...then lagu juga boleh di jadikan sebagai bahan dakwah..mcm lagu nasyid...dan sekarang tgh hot lagu maher zain...cukup sudah aku cerita function lagu...then sekarang aku nak cerita tentang lagu yang aku suka..aku ni jarang nak minat lagu lentok2 ni..but ada gak la lagu lentok2 aku suka..bukan tak dak...bila aku dgr lagu ni mesti aku akan ingatkan kat seseorang..bait2 lagu ni semuanya ada kaitan dengan dia...




Setiap hari ku tulis
Yang ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan padamu

Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Terpanah tancap asmara
Harapnya kau dah terima

Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jika ku tak padan dengan mu
Tapi ku berjanji
Kau juwita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti

Maafkan aku terus memujamu
Maafkan aku yang terlanjur merindu
Di dalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Menyintai aku

Menyanyi dan bisikanlah sayang
Baik nyata dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung kasmara
Agar dapat ku lelapkan mata
Mengkhayalkan mu
Bermimpikan mu
Sepanjang malamku

Tuesday, April 26, 2011

bahasa bajet comel

assalamualaikum...halluu...bersiaran kembali kita!!! haishhh..mls la aku na wat introduction..terus straight to the point je...sekarang aku tgk bahasa melayu semakin rosak di buatnya..aku tak taw la...sapa la yang wat rosak jd cm tu..wakaka..mana tak nya..berbelit2 lidah aku ni nak menyebut...tambah2 kalau aku tgk bahasa budak2 sekolah..pehhh...ejaan! makk aiiihhh....melebihkan ejaann omputih...sampai juling gak la mata aku ni dok tenang(tenung) tulisan tu lama2 spaya aku paham...orang nak shorform..ni bukan shortform..longform da jadinya..pas tu tulisan lak..,..kecik besau..kecik besauu...aduhhh..penat ja cikgu bm ajaq...tahukah adik2...huruf besar hanya di gunakan di pangkal ayat aja..dan huruf besar hanya di gunakan untuk kata nama khas..contohnya seperti Hotel Kak Limah...itu baru la guna capslock untuk membesorkan huruf..ni takk..kecik besor..kecik besorr...ape ke he nye??? atenye jenuh juling biji mate awop nak bc! ni contoh~~
ni sja semalam aku wat status gedik dan seorang minah sengal pun komen..tapi kami anti bahasa gedik ok!!


antara gaya ejaan bajet comel yang selalu di guna

bdx=budak
shomel/tomey=comel
titew=kita
saia=saya
bnty=berhenti
adewww=ada
shian=sian
shayunk.cayunk=sayang
owunx/owg= orang
kowunx= korang
jmpew=jumpa
kaw=kau
menci=benci
apew lawh=apa la
capew= sapa






aduhhh..apa la nak jadi?? tu da bukan shortform!! bangang!!! belit2 lidah aku ni na sebut...lain kali guna la ejaan yang logik skikit..bala2!!!!!

Monday, April 25, 2011

katok ohh katok!!

di suatu malam yang hening...kicauan katak kedengaran bersahutan2 dengan salakan cicak...ada yang bergembira...ada yang bersedih....sedang daku sedang menekan2 papankekunci komputer ribaku...kelepap!!!! bunyi sesuatu..lalu saraf2 ku yang lain mula menghantar maklumat kepada otak dan otakku ku pula mula memberi komand! dari kiri!!! mata sila tengok!!! dan mataku tertancap dengan susuk tubuh yang sekeping,berwarna coklat dan bekaki panjang!!! arrgghh!!!! dengan sepantas gerak khas nye!!aku lari menuju ke pintu..bapak la wey!! katak tu...lompat cm na masok sukan olimpik! da la tu...melekat kat dinding..pehh...berdiri tegak bulu roma aku bak setegak askar sedang nyanyi lagu negaraku...klimaksnye!! dia masok bilik aku!! waaaa!!! aku da ta senang duduk da....maacam mana ni! bilik aku ni da la heaven...adoyy...lalu dengan lagak heronya..mak aku pegi tgk...setelah menunggu selama 30 minit..katak tu pown kuar dari bilik aku..thenn...g ruang tamu...betapa macho nye mak aku...dengan penyapu sawangnya!! dia menghalau katok bodo itu!! aku terus tergedik2 takutkan katak..selepas 10 minit baru la mak aku berjaya menghalau katak itu...fuhhhhhhhhhhhhhh~~ lega rasanya...nasib mak aku ada..mummy!! my hero!!! jap2,,aku upload gambar katak y masok bilik aku..aku ta mampu na upload! aku ta ley tgk.....

Sunday, April 24, 2011

pandai cakap..buat tgk???

assalamualaikum...ni maybe entry pertama yang aku tulis melibatkan soal politik...pehh berasap mata aku tgk org ni dok kutuk2 usaha kerajaan.aku ni mmg minat politik tapi aku tak da la na kutuk2 puak lain...sbb wat apa kita nak kutuk? semua orang ada kelemahan..ni tak...kerajaan buat apa skit mula nak kutuk..kalau tak kerana kerajaan kita ta kan dapat apa yang kita dapat sekarang..so bersyukur la wei..mmg la hampa tak berkenan dengan pemerintahan,aku pun ada gak yang tak berkenan..tapi tak kecoh pun...susah la kalau orang yang suka kritik ni..hampa ingat senang ka nak pimpin negara yang ada bermacam kerenah rakyat..aku mengaku,aku tak byk pengetahuan tentang politik..tapi aku rasa tak wajar kita terlalu over dalam mengutuk usaha kerajaan...hampa bukan la tukang tilik dalam menilik impak hasil usaha kerajaan...so aku mls nak ckp byk,aku just nak ckp kalau hampa ni pandai ckp,pi wat sendiri....susah tak susah nak pimpin?? tlgla weyy....then aku amik taw gak tentang politik ni...y pastinya semua pihak pasti ada kelemahan masing2...perbaiki kelemahan masing2 dalam menghadapi cabaran,bukan menunding jari untuk menunjukkan salah orang lain..aku tak berpihak pada mana2 pihak..sekian....

Saturday, April 23, 2011

surat cinta sadis~


ayang
valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. time tu kite tak dapat nak jawab.semalam ayang merajuk dengan kite,kite dah penat nak layan.ayang call kite,kite mls nak jawab.tang mane erk kite sayang kat ayang??semalaman kite dok pikir soalan tu..pernah ke? maybe tak sedalam cinta titanic atau taj mahal. sayang kite kat ayang sangatla `kerdil`.sbb tu ayang selalu merajuk dengan kite erk? tak tahu la..setahu kite la kan:

1.sebelum kite kenal ayang,setipa sem kite dapat anugerah dekan,bile da kenal ayang setipa sem kite repeat paper. sebelum kite kenal ayang,kite belajar pakai duet biasiswa,lepas kenal dengan ayang,keluar mkn lagi nak mintak duit dengan mak kite.

2.kalau ade 1 buah epal kite bg kat ayang,kalau ade 2 buah epal kite bg yang besar dekat ayang.

3.kalau kite mkn ikan,ayang mkn tang badan,kite mkn tang kepala ikan tu je...iskkk2~~~:(

4.ayang ni tak la cun sangat,kite tak penah kutuk ayang tak cun..tapi kite yang hensem ni lagi ayang nak kutuk ngan member depan kite...kata kite tak hensem langsung...era fazira lalu depan mata kite diam je. takut kalau puji kang ayang marah. mat bangla duk depan sogo ayang g ngorat time kite g tandas.siap mintak nombor tepon depan kite lagi.

5.kalau keluar dengan ayang,ayang selambe nak makan starbucks. kite tpu kite kenyang,padahal sampai umah kite mkn maggi je.

6.sebelum kenal ayangkite tak pernah ade girlfren. selepas kenal ayang genapla koleksi ada 20 boyfren kesemuanya. kite tak pernah marah ayang playgirl dah tu ayang ckp kite cm tok imam.

7.ayang selalu pukul dada kite,tampar muka kite,cubit peha kite.kite tak pernah tengking sekalipun,apatah lagi nak cubit,tampar atau pukul.

8.pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta nagan laki lain,kite nak buat ape? kite kate nak bunuh laki tu..tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pempuan lain,ayang nak buat ape..ayang kate nak bunuh mak kite,ayah kite dengan nenek kite...

kite beli mask clinique ngan ayang harga 300,kite kate harga 30 je..ayang beli jam tangan kat kite harga 30,ayang kate kat kite harga 300.

10.setiap kali jumpa kite bg hadiah kat ayang,tapi setiap tahun beday kite ayang lupa..

11.kite rosakkan headphone walkman ayang.kite ganti satu discman baru.ayang rosakkan kereta kite,ayang buat derk je...satu pertanyaan..tak cukup sayang lagik ke kite kat ayang??

kekasih terluka,
kite....

Thursday, April 21, 2011

satu hari tak da mood..

apakah??????
apakahh???????
malas dah nak terhegeh2!!
ta larat nak layan kerenah hang!!!!
sampai masa aku pun naik fed up!!!
maaf...jgn slahkan aku kalau aku dingin dengan hang...
lagi aku cuba dekatkan diri dengan hang,lagi hang ego..
sekarang aku da mls da nak peduli...
aku pown kenal letih jugakkkk...

Wednesday, April 20, 2011

pepatah melayu yang telah gua patah2 kan..

assalamualaikum...helllluuuuu....hari ni na ckp tentang pepatah melayu...aku ni bukan apa..bkannya nak merosakkan pepatah melayu,tapi kan aku tgk status kat fb tu semuanya bosan2 belak...status y serius la...status y tak masok akal pown ada gak..kadang2 bila aku bukak news feed bukan ada y best pown..so aku amek la inisiatif sendiri...untuk ke web site y menawarkan pepatah melayu moden sampai aku sendiri pown gelak baca pepatah tu...kat sini aku senaraikan pepatah yang aku sempat usha..
1] TERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR, TERLAJAK KERETA PUN BOLEH UNDUR, TERLAJAK KAPAL TERBANG TAKDE GEAR REVERSE……SORRY.

2] BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA KAWIN LAGI!!!

3] SEBAB MULUT SANTAN BINASA, SEBAB MULUT JUGA ….. NASI PUN HABIS!!!

4] KALAU TIADA ANGIN MASAKAN POKOK BERGOYANG, KECUALI KALAU ADA BERUK ATAS POKOK TU.

5] BIAR MATI BINI/LAKI, JANGAN MATI ANAK ( BOLEH KAWIN LAGI APE! )

6] BERAKIT-RAKIT KE HULU, BERENANG-RENANG KETEPIAN…. KAN TAK PASAL2 TUUU…….

7] KALAU PADI KATAKAN PADI, TIDAK AKU TERNANTI-NANTI, KALAU SUDI KATAKAN SUDI, KALAU TAK SUDI …… BOLEH BLAH……………

8] HARAPKAN PAGAR, PAGAR PUN TAK BOLEH HARAP! SAH2 LAH BENDA TU BESI BUKAN MANUSIA!!!

9] TEMPAT JATUH LAGIKAN DIKENANG, INIKAN PULA TEMPAT KENA ‘SAMAN’.

10] HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI, KALAU MACAM TU LEBIH BAIK TAK PAYAH HUJAN DAAA…….

11] KALAU TIADA ROTAN, PELEMPANG AJELAH….

12] CARIK-CARIK BULU AYAM, LAMA-LAMA JADI BULU TANGKIS BADMINTON, PASTI AYAM KEBOGELAN.

13] AIR DI CINCANG TAKKAN PUTUS, TAPI KALAU DAGING DI CINCANG TANDANYA ADA KENDURI LA
TUUU…..

14] KERBAU BERPEGANG PADA TALI, MANUSIA BERPEGANG GUNAKAN TANGAN ……

15] PINGGAN TAK RETAK NASI TAK DINGIN, KALAU ORANG TAK HENDAK TANDANYA KITA TAK LAWA……

16] TAKKAN LARI GUNUNG DI KEJAR, TAPI KALAU TAK KEJAR PUN GUNUNG TU TAKKAN LARI JUGAK!!!

17] PATAH TUMBUH, HILANG REPORT POLIS .

18] BERAT MATA MEMANDANG, BERAT LAGI AHLI SUKAN YG MASUK ACARA ANGKAT BERAT!

19] SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT, AKHIRNYA TAK MASUK JUGAK SUKAN OLIMPIK.

20] KALAU ADE JARUM YG PATAH JANGAN DI SIMPAN DI DALAM PETI, BUANG AJE BELILAH JARUM YG BARU.

21] KAJANG PAK MALAU KAJANG BERLIPAT, KAJANG HAMBA TAK PAYAH LIPAT-LIPAT, MAKAN AJE SATAY
KAJANG!!!

22] KALAU KAIL PANJANG SEJENGKAL, BELI AJELAH KAIL YG PANJANG SIKIT

23] KALAU TAKUT DI LAMBUNG OMBAK, JANGAN BERUMAH DI TEPI PANTAI, BUAT RUMAH JAUH-JAUH SIKIT DARI
PANTAI…
di ambil dari : http://kahkahkah.mnazman.com/modules/news/article.php?storyid=1051




1) Harimau mati meninggalkan belang, Isteri mati meninggalkan gelang, suami mati meninggalkan hutang.

2)Sebab pulut santan binasa sebab mulut tak pasal-pasal kena saman malu berjuta-juta...

3)Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kecuali kalau ada beruk atas pokok tu.

4)Kalau padi katakan padi, tidak aku ternanti-nanti, kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi bukan kau sorang dalam dunia ni.....boleh blahlah....

5)Biar lambat asalkan tak kena speed trap.

6).Takkan lari gunung dikejar, Tapi pasti gunung takkan datang kalau setakat dok tunggu aje...

http://www.eyriqazz.com/2010/04/tergelak-hatiku-dengan-pepatah-melayu.html

Monday, April 18, 2011

diari ohh diari...

assalamualaikum..yuhu.....vespa cabuk here...ha..hari ni nak bukak topik pasal diari...aku taw..ada sesetengah org,depa jadikan diari tu sebagai tempat meluahkan perasaan..sama la ngan aku...dulu aku pown cm tu...aku mula pandai tulis diari ni sejak aku darjah 6 ag..so mmg byk la diari aku...semenjak ada blog ni aku jarang la tulis diari..ada tu ada..tapi sekarang tak dak masa sangat..then ada gak orang y wat blog ni sebagai diari...cuma aku mls na wt diari sangat cz aku tak private..kat sni aku nak bagitaw skit kepentingan diari ni...kalau dulu aku tulis diari sbb aku mmg suka curahkan perasaan aku..ye la aku ni jenis tak suka cerita masalah kat orang even aku ada besfren aku sendiri tapi aku selesa cakap kat diari je...macam2 la aku tulis dalam diari tu..termasok la kisah cinta aku..haha...cinta monyet la katakan...ada y aku tulis senarai boyfren aku..bese la..dulu aku ni gila couple ckit..sekarang tak dah.,..dah insaf haha...rasa tenang bila tulis diari..seronok dapat luahkan something y ta dapat di luahkan dengan kata2...nikmatnya ta sama dengan nikmat tulis blog sbb bila hampa tulis blog,hampa kena jaga sensitiviti..but kalau hampa tulis dalam diari peduli apa sensitiviti..tulis je...cz tak di publishkan..rite? bagi aku bila tulis diari ni rasa mcm kita boleh selami balik saat2 indah y tercatat dalam diari tu..tah mana datang tah perasaan tu...tetiba je ada.,..huhu....bila dah tulis diari ni hampa nak maki sapa2 pown boleh..tak dak sapa dok larang...tapi nahas la..kalau ada org selongkar diari tu...selalunya diari aku ni,aku suka sorok bwh bantal..cz ta na mak aku bc..sbb mak aku bkannya kemas tempat tdo aku pown...haha...dulu masa aku tyme skool dulu...ary2 aku tulis diari...dan byk gak la makhluk y kena kutuk dengan aku..but selalunya aku tulis tentang cinta aku...aku teringat lagi masa aku form 4 aku ada la in love dengan someone ni..selama sebulan lebih aku couple,ary2 aku tulis apa y dia wat untuk aku...bpe minggu y lepas aku ada la selongkar diari tu...aku baca balik kenangan kami...sweet!! rindu plak...haha...gatai! actually tulis diari ni adalah terapi untuk minda kita..untuk kita lepaskan tekanan....mcm aku aku lebih selesa tulis diari...rather than blog la.. jap2,,aku na upload pic diari aku...ni diari masa form 4...




aku wat sendiri kott diari ni....

Monday, April 11, 2011

i hate!!

salam...result da pun keluar..ok la..ada peningkatan kalau compare last sem punya kan..tah ar wey..rasa tak mau da balik merbuk tu..rasa tah la...aku sebenarnye tak ska dengan life kat sana..stuednt kat sana pun aku tak ska..semuanya aku tgk hipokrit semata2..ada yang suka tikam belakang..seriusly tak ska! tah la...

Thursday, March 24, 2011

gajah bawah tempurung!

assalamualaikum..hai u olssss..pembaca setia blog tokey durian..haha...hmm...nmpaknye sem 2 da abes da..so sekarang bermulala cuti sem...adoyy..terlalu bosan la...hampa nak taw pasai pa.. sbbnya aku ta de tenet kat uma..mana tak nya aku ta bagi berok tu makan..mana nak ada line..haha...berok tu berokband la..awat la lembap ngat aihh..hampa ni...llala...well....nasib la aku hang out mcd sengsorang dapat gak la mencilok line mcd ni...da la moto aku tak ley na bawak akibat daripada roadtax ta mmpu na bayar...3o1 ringgit kalau na amek roadtax aku tu..adoyy..mana nak cilok duet wey...so..lantaran dengan itu aku pown mahu berkerja..almaklumla...ta mau menyusahkan mak n ayah aku..so tadi perkembangan terbaru aku p mintak keje kat econsave...haha..ok la tu..gaji pokok pown da 600...sempat la aku na bagi makan berok aku tu..pas tu bayar roadtax...haha...gaji pown ade pkoko kan.. hoho...hmm..tujuan utama nak datang mcd ni sbb aku nak tgk muet aku..aku wat kat dato` kamarudin la wei...jauh uh...adoyyy..tapi ta pe...ok je kat mana2 pown..hmm..sambil2 tu sempat gak jenguk fb kesayangan aku tu...besa la..nak taw gak perkembangan semasa..ta dak la mcm gajah bawah tempurung..bak kata ariesya..hoho..mcm mana ek gajah bawah tempurung? hmm?? gajah tu kan besar,soooo...tempurung ;kecik...cm ne tu??? ahh..hiperbola lak minah ariesya tu..jenguk2 fb..semestinya isu terpanas antara budak2 law adalah pasal politik sekarang..hmm..aku pun tak taw la...serah sahaja pada pihak berkuasa..kita siapa untuk menilai semua itu..kita tak tawpown bukti2 yang sahih...tapi yang penting Allah Maha Mengetahui...so...pikir2 kan la..hek ele...aku ni ley jadi pembaca berita...lalalala...banyak sungguh aku na tulis sebenarnye ni..tapi aku tulis gak la...hmm..ha!! tak lupa juga,aku juga telah mempelajari seni membawa kereta..adoyy..payah la..benci aku bawak kereta tu...sape tah cipta kereta ade clutch2 ni??? aku nak bakor ghumah die!! taw tak pasal clutch2 tu la kete aku dok nak mampuih ja bila aku nak jalan...apa la...da la tu...gear pown cm tulang ikan...da la aku ta hafal gear2 tu..mana la aku taw gear 234556780009 ada kat mana...caiiiyttt!! hem...mak aku besa la...dok bersemangat waja nak perbesar umah...ayah aku da balik kampung..abang aku dengan family dia..so tinggal aku n mak aku je la kat uma aku tu...bosan nak mati kot dok kat uma tu...hishh.apa la...k la...aku malas na lepak mcd ni lama2..aku ase cm na balik je la..dada...assalamualaikum...muaah!!!

Thursday, March 3, 2011

bingung~

as-salam...entah la..sejak kebelakangan ni aku cepat sangat tacing..huhu....ape la aku ni...tacing2..tapi siyes ooo..aku cepat tacing...actually maybe perubahan hormon kot..huhu...apa la..and then bila da start babak tacing2 ni mula la aku asingkan diri pada orang..aku bukan boleh,kalau aku ta dk mood ta de maknanya aku na bermasyarakat..huh! aku taw mesti kawan2 terasa aku ngan perangai aku...tah la..aku tak ley tipu la wey diri aku...just give me time..emm..entah apa yang menarik sepanjang minggu last sem ni kan? ok mai cni cek na habaq:
1.saat minggu last2 sem la kan..byk esaiment..nyampah mak taw..pas tu u alls mak kan suruh akak senior bukak printing service and then byk la customer..ada yang datang kul 3 pagi kot..ahh..letih mak taw nyah..huhu..tapi pulangan dia agak lumayan la..cz kami pown bagi harga murah and then siap ley main kautim2 lagi oo..haha...
2. saat minggu last sem ni jugak la kebanyakan lecturer nak sangat wat test..ahh!! u olsss!! mak tak rela taw..ehh..gedik nya aku ni..dengan tets lawnye,psiko nye..and paling kritikal la.,..test pemikiran kritikal...ataupun dalam bahasa sedapnya critical thinking..haha....mmg agak krikitikal...and yang paling best wish beday kat miss marina..sorry mis saya tak de masa snap pic nagn miss and ta de jugak masa sambut beday miss..jangan ingat saya tak sayang miss taw..saya sayang taw..miss sangat sempoi and sangat best!! love u la miss..
3.cik sal!! haha..sangat best masa last lecture kelas miss salmah..mana tak nya..beliau menyuruh kami study cz na kasi kuiz..kami pun dengan poyo dan muka yang skema serta perasaan yang penuh takut,kami baca bagai nak rak..sekali soalan dia kan.....hampa nak taw apa dia??? evaluate my self!!!
arggg!! miss thats not a good joking..haha...by the way miss i sebak taw mase klas last u...cz u r the best lecturer and y penting u ta penah bias...i lap u....
4. kelas sir zul..masa last lecture sir zul bukak soalan...up 2 students na tanya apa..aku mls la na tnya sbb aku pown tak taw na tanya apa...lalalalaal....and then kelas last tutor sir zul,beliau kena rushing cz ada hal..then kelas tu hanya berlangsung selama 10 minit je...
5.miss afni!! omg!! miss afni kena demam campak....kesian miss..get well soon taw miss....saya sayang miss...huhu...da la speaking test ta wat ag...ish2...ta pe...u can cll me anytrime miss..
6. kelas madame mazrah...ok je..madame ckpm study elok2..thanks madame..saya suka masuk kelas madame sbb madame selalu bersemangat..hehe..and madame ske cerita..saya suka cerita cinta madame...haha..
7. ha...da abes minggu class bermula la study week! hadoi!! tensen la wey...emm...da la mak aku tak kasi bailk..terpaksa la aku berkawan denagn buku2 aku ni kan..huhu..tape..nanty aku balik gak..lala...
lupa lak na ckp pesanan min kat aku semalam..min ckp aku kena belajar jaga perasaan aku sendiri sebelum na jaga perasaan orang lain..jgn bagi orang jijak kepala aku...entah la..kadang2 aku rasa sedih gak bila kawan2 aku suka perlekehkan aku..suka kondem aku..memangla depa melawak..tapi..hem..aku ni kan spesis tacing..haha...ok..k la aku ase nak rehat jap..dada..

Friday, February 4, 2011

tensionka???

assalamualaikum..haluuuu!! hye...saya bersiaran semula..sorry anda semua saya dah lama ke udara..ececechh da macam siaran radio tiga ipoh...hahaha..well...aku da lama menghilang sbb aku dok bz wat esaiment..mmg aku jarang na tulis blog kalau aku tak cty..selalunya idea nak tulis blog ni akan datang bila aku kat uma ni je..well...hmmmmm...memandangkan esaiment yang kian menggunung bak gunung tahan dan tak tertahan lagi denagn test yang susah mcm bapak ikan jos! kini diriku dilanda ketensionan yang kina membara! arghhh!! well...kadang2 ada bagusnya kalau kita try untuk release tension...tapi ada sesetengah antara kita suka try cara yang berbahaya untuk release tension...selalunya ada yang p gatai mulut,p jerit kuat2...katanya dengan cara tu depa boleh lepas tension...woii!!! hang gila ka sakai????? dok p jerit kuat2 nuh napa?? hang tak taw ka?? bila hang jerit kesian kat anak hang..tak tak??? anak???? errrr..maksud saya di sini anak tekak da! lagi satu nak cerita..bila hang jerit,kiranya hang dah sedikit sebanyak menyumbang kepada pencemaran....pencemaran??? mungkin hampa kata aku ni sakai...sbb mesti hampa pikiaq apa kena mngena jerit dengan pencemran kan?? cis!!! bongok seribu kali bongok la wei! bila hampa jerit,hampa mengeluarkan bunyi..dan menurut kajian jeritan adalah benda yang paling benci untuk di dengar oleh pendengar...kalau ada orang suka dengaq orang lain menjerit mesti otak dia sakai...pastu bila jeritan tu kuat,dia akn menganggu ketenteraman awam..so di sini ia akan menyumbang kepada pencemaran bunyi!!! ada paham???? so..sebagai konklusinya(cewahh..cm a.samad said punya bahasa)jerit kuat2 bukan jalan untuk lepas tension ok???
ada pulak sesetengah orang suka bwak kereta,moto,beskal laju2 sbb na lepas tension..yang orang pesyen lagu ni mmg aku nak ludah muka dia..wei..bongok la wei hang!! hang taw tak..hang ley bahayakan nyawa taw?? bukan nyawa hang na,nyawa org lain,nyawa hang sapa dok kesah...hang tak kesian ka kat org lain..hang bawak moto,keta,beskal laju2,hang p langgar pak cik,mak cik yang dok terhegeh2 jalan nak p pasar..padia tah???? dah la tu..kalau hang excident,hang nyusahkan pihak hospital,pihak polis,jabatan kerja raya serta tidak ketinggalan abg to trak y hensem..huh! kalau hang mati katak langsung teruk! huh! so cara tu tak ley ok!!!!
kadang kala ada orang yang suka lepas tension dengan cara yang paling lembut..iaitu???? menangis...alahai...so shweeeeetttt!! swett pe kebendanya?? nangis je keja! nnty juling mata baru taw! jadi cm kasim selamat ka...hampa taw tak? pa dia tah? cm pondan nak nangis! eee..geli aku..(padahal aku mmg suka nangis) huhuhu...ada gak antara kita,kalau tension je tumbuk sana,tumbuk sini...gila punya orang...dok tumbuk sana,tumbuk sini wat pa...tak ka sakit tangan tu??? da la tu...vendalisme!! merosakkan harta benda ja keja..org cm ni kena p hantaq dok lam hutan,biaq dia tumbuk pokok balak,pokok getah..padan muka..dia ingat dia kuat sangat ka? kalau kuat sangat p masok tomoi ka,gusti ka...ada gak pekdahnya...ni dok tumbuk barang,wat sakit tangan pas tu rugi..caiytt!! pas tu ada gak orang kalau tension depa p lepas tension kat orang lain...yang ni paling aku tak berkenan! spesis lagu ni,kalau aku dapat,aku kerenyuk muka dia sampai jadi cm roti cnai basi! yang hang dok p lepas kat org lain tu pasai pa?? sian kat mangsa lepas tension tu..dia da la tak taw apa..pas tu tetiba mrah dia lak..kadang2 para bini selalu kena cm ni...bini tu tanya ja nak kopi ye bang??? pas tu yang si laki ni melebih lak..." aku nak la! yang hang p dok tnya pasai pa? kawen ngan aku sampai anak sepuluh dok tanya lagi benda yang sama hari2! penat mulut aku nak jawab!" padahal bini tu rindu nak sembang..ish2! pa la...kadang2 ada gak hat spesis tension suka wat keja hempas2! pehhh...ni kan..wa ckp lu..wa lipat2 dia mcm lepat liat la! dah orang suruh wat keja dok hempas2..ingat apa...ingat bapak dia yang beli ka barang yang dia hempas tu...akai sakai!
ni la lumrah alam...kadang2 orang tak taw...apa yang depa buat...kadang2 bila terlalu tension depa akan bertindak di luar alat kawalan...sebenarnya segala masalah boleh di selesaikan...dan bergantung pada kita untuk handle masalah tu..cara yang terbaik adalah dengan ingat kepada Pencipta kita..tapi dok ingat ja wat pa????? abdikan diri kita kepadaNYA...mintak petunjuk..sentiasa beribadat..ingat Allah sentiasa ada dengan oarang y sabar..amin....sekian tazkirah kita pada hari ini...heee:)

Monday, January 24, 2011

aku bersyukur...

Ya Allah….hanya kepadaMu aku berserah….aku tahu ya Allah…setiap dugaan yang Kau berikan terhadap hambaMu itu pasti ada hikmah dan pengajarannya…dugaan yang Kau berikan semuanya adil..tanpa mengira tua,muda,kaya ataupun miskin….aku tahu yaAllah..apa yang terjadi kepadaku ini adalah ujianmu…dan aku hanya pasakkan kepercayaan yang abadi buatMu ya Allah….yaAllah..hanya Kau yang mengetahui apa yang tersirat dalam sanubari setiap hambaMu….dan aku tahu…Kau tahu apa yang aku rasa ya Allah…aku akui aku hamba yang sering lupakanMu ya Allah… aku hamba yang sering membelakangiMu ya Allah…aku jua sedar dugaan yang Kau berikan padaku ini tujuannya supaya aku sentiasa mendekatkan diriku kepadaMu ya Allah….
Ya Allah walaupun Kau berikan dugaan sebegini…aku bersyukur kerana aku di pilih olehmu ya Allah….mungkin teman2 ku yang lain belum pernah berasa apa yang aku rasa…dan aku bersyukur kerana aku sudah rasa nikmat dugaan itu ya Allah…mungkin teman2 ku tak pernah tahu akan hidupku…kerana segala yang aku hadapi adalah dengan senyuman dan harapan agar semuanya memberikan keinsafan terhadapku…ya Allah..jika di beri peluang aku tak mahu kawan2 ku rasa apa yang aku rasa sekarang…kerana rasa itu perit..aku tak mahu kawan2 ku sepertiku…
Ya Allah….Kau pemberi dugaan dan Kau juala pemberi nikmat…aku bersyukur ya Allah walau perjalanan hidupku tika ini terasa pahit…tapi kau kurniakan aku seorang ayah dan seorang ibu yang amat menyayangi aku…aku bersyukur ya Allah…kerana mereka la aku berdiri sekarang..kerana mereka la aku mampu berada di menara gading…kerana mereka jua..aku berdiri di sini…
Ayah….adik janji adik akan belajar elok-elok…adik tak nak ayah sakit…adik terlalu sayangkan ayah…ayah…ayah jangan tinggalkan adik lagi….sbb adik nak tunjuk kat ayah kejayaan adik…adik tak nak ayah dok sorang2 lagi…ayah tau tak..setiap malam adik risau kat ayah…nanti bila adik da Berjaya adik nak bela ayah..adik sayang ayah sangat…
Mak….nanti orang tunjuk kat sapa yang hina keluarga kita tu…orang nak tunjuk orang pun ley Berjaya..mak doakan la orang…orang sentiasa nak mak bahagia…biar mak tak tahu apa yang orang lalui..asalkan orang dapat tgk mak tersenyum…mak nak tahu satu rahsia tak? Senyuman mak tu manis sangat…selalu buat orang tenang…hehe…sayang mak sangat…
Mungkin ada yang menyalahkan ku…tapi..aku hanya diam..kerana mereka tak tahu apa yang aku rasa….
Ya Allah semoga semuanya selamat….dan Kau kuatkan la aku….

Sunday, January 23, 2011

sakai!! sakai!!! sakai!!!

hari ni hari apa???? ahad!!!!! so jadual kelas aku sangat la pack ataupun dalam bahasa tradisionalnya sangat la padat,ketat,sendat, dan sesama taraf dengannye....da mcm sardin dalam tin!! aiyttt apa aku ngarut ni??? emm..mana tak padat! pukul 8 pg.da ada kelas..nasib ary ni miss afni bg tgk movie...ok skit....hehe..pas tu kul 12 lak ada kelas n miss marina...main game la kejenya sbb miss tgk kami semua cm pokok kelapa nak tumbang je....ngantuk la ngok! pas tu kan...............kelas y paling mendebarkan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






































































kelas psiko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! y sudah sedia psiko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ary ni kelas psiko ada sesi pemulangan ketas soklan!!! alamak!!!! mak!!! mak!!! mak!!!!!!











aku dapat ckit je!!!! nyampah!!! nyampah!!!
















tapi bak kata cik laa...aku kena la bersyukur..so aku redho je la...ngeh2!!! abes kelas psiko kelas library lak...tutor cm bese je....hihi...ta pe la...bukan rezeki aku la na dapat markah tinggi..sabar ye ina!!! next time hang buat y terbaik taw ! taw! taw!!!!!

Friday, January 21, 2011

bangang + sakai = bangkai!

salam sejahtera buat semua....setelah sekian lama tokey durian tak menulis..kini ada masa terluang untuk menulis..huhu...sebenarnye bukan tak dak idea..tapi dengan sebuk ka...adoyyy ta larat na cakap la...haha...hmm....sibuk bukan apa..sibuk pasai test la..
hadoyy..pening la aku bila kenangkan test tu..mana tak pening,hampa nak taw ta? susah sangat la test tuh..aku ni bukan hapa! bc bagai na rak da..baca tu,bc ni...hafal sampai kering bibir....tak plak masuk dalam kepala hotak aku ni...so link dengan topik entry aku ni..bangang sangat hafal cmpur dengan perangai sakai aku..jadi la bangkai test aku tuh..sbb apa bangkai??? sbb aku tak buat dengan jayanya la!! nyampasssss mak taw nyah! haha..emm...bengang la....siyes aku tension! tapi kadang2 aku pikir buat apa nak tension? sedangkan ada lagi la test! kan3!!! angguk cepat!!! (sedapkan aty aku y sedia kecil ni cepat) huhu..eishhh..apa tah aku ni....emm....

Friday, January 7, 2011

untuk kedua ibu bapaku....

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
Kau membuat diriku akan slalu memujimu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

[Reff:]
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna... Sempurna...

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

[Reff:]
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna... Sempurna...

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

Tuesday, January 4, 2011